Узми рачун и победи 2018

Uzmi racun CIR

Инфо лист - Обавезе привреде

PDF File 100

Конкурси

konkursi

ЛИСТА СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА ВОЂЕЊЕ И ПРИСТУП СЛУЖБЕНИМ ЕВИДЕНЦИЈАМА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОП

3

Помен и културни програм на Утринама

20180316 191800 20180316 200729

Помени у нашој општини

29197230 1541756385922702 6728738096558374912 o 29249830 1541765582588449 5165031634700861440 o

Подршка цивилним организацијама

Локална самоуправа општине Ада је у овој години за подршку цивилних организација издвојила 6.900.000 динара. Овај износ, који обухвата и средства месних заједница за ову намену, расподељен је путем конкурса. Локална самоуправа, слично као и у прошлој години, и ове године подржава програмску активност цивилних организација, а не њихово функционисање. Значи оне манифестације и програме, које удружења грађана током године, у највише случајева већ традиционално, организују, са чиме обогаћују програмску понуду наше општине, и обезбеђују квалитетно провођење времена како својим члановима, тако и заинтересованој публици.
О термину потписивања уговора представници организација могу да се информишу од 15. марта, сваког радног дана од 8 до 13 часова, на 024/852-106 локал 129.

Подела Пензионерских картица

Председник општине, Золтан Билицки и заменик предсеника општине, Зоран Драгин су данас у току пре поднева, у посланичком клубу СО Ада примили представнике ПИО Фонда из Сенте, и то поводом поделе првих 10 Пензионерских картица пензионерима из наше општине, који су изабрани методом простог случајног узорка. Пензионерске картице Фонда ПИО намењене су свим пензионерима, без обзира коју врсту пензије користе, односно да ли су старосни, породични или инвалидски пензионери, без обзира колика им је пензија, односно где им је пребивалиште. Циљ је да се омогући да сви пензионери у Србији имају могућност да користе погодности картице. Ова картица је документ који омогућује пензионерима да докажу статус пензионера, а да при том не морају да показују чек од пензије или решење о оствареном праву. Коришћењем тих картица пензионери ће једноставније и безбедније доказивати свој статус и користити погодности које им статус пензионера омогућује, а да, при том, потпуно заштите личне податке. Картице су бесплатне и биће додељене без накнаде свим корисницима пензија и права из ПИО. Картице ће се израђивати сукцесивно, за постојеће пензионере и тако ће им се и уручивати. Будући пензионери ће одмах по добијању решења и исплати прве пензије добијати и Пензионерске картице.

DSCN3455 DSCN3464

Опрема за полицију

Локална самоуправа општине Ада располаже са 30% средстава од саобраћајних казни, из којег фонда средства треба користити за развој безбедности. Председник општине, Золтан Билицки је данас у току преподнева уручио представнику полиције пакет опреме, коју је Локална самоуправа набавила из до сада наплаћених средстава, и то 1 лаптоп, 1 скенер, 5 батеријских лампи и 5 футрола за батерије.

DSCN3449 l

Данас послеподне заседа Скупштина општине Ада

Председник СО, Атила Бучу је за данас поподне сазвао 18. седницу Скупштине општине, на којој ће се међуосталих тачака дневног реда наћи и Предлог одлуке о додели бесповратних новчаних средстава младим брачним паровима на територији општине Ада за куповину куће или стана. Председник општине, Золтан Билицки је поводом тога изнео, да уколико СО подржи предлог, може да почне припрема конкурсног процеса.

SO BZ 8 mart 2018 2

Прекогранична сарадња

Билицки Золтан, председник општине Ада разговарао је данас са представницима места Валкањ из Румуније о могућој сарадњи у заједничком прекограничном пројекту.
Присутни су разматрали могућност сарадње у заједничком ИПА Румунија – Србија пројекту у области спорта. Предмет конкурса је развој спортске инфраструктуреи организовање заједничких спортских манифестација у циљу успостављања контаката међу спортистима и у циљу размене искустава међу спортским радницима, и то кроз укључивање више генерација спортиста и стручњака.
У оквиру пројекта, партнер из Румуније планира да обнови спортске терене у једној основној школи у Валкању, док општина Ада, као партнер из Србије, планира да обнови фудбалски терен, свлачионице и трибину ФК "Бачка" у Молу.

DSCN3443 DSCN3448

Потписивање писма о намерама

Дана 05.03.2018. године заменик председника општине Ада Зоран Драгин је уз посредовање Амбасаде Републике Србије у Будимпешти потписао писмо о намерама о заједничкој сарадњи са господином Борнемиса Миклошем, директором ГАП Урбис Цонсултинг д.о.о. за инвестиционе фондове и потпредседником Мађарско-српске трговинске и индустријске коморе.
Странке су исказале жељу за остваривањем сарадње у циљу израде студије и идејног пројекта, као и разматрању могућности реализације пројекта повећања капацитета постројења за пречишћавање отпадних вода на територији Аде и Мола.

bp 1 bp 2

Састанак са челницима Управе за капитална улагања

Данас су се председник општине Золтан Билицки и његов заменик Зоран Драгин састали са представницима Управе за капитална улагања АПВ у Новом Саду. Теме састанка су биле могућа заједничка улагања за ову и наредну годину.

Поткатегорије

Ada

CimerCOLOR

Језичка права у Србији

nyelvhasznalat

Туристичка Организација

TOA 1

Канцеларија за дијаспору

dijaspora

ЈКП "Стандард"

standard

ЈП "Адица"

adica

Техничка Школа

logomsc

Водич кроз општину

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki