Конкурси

konkursi

ЛИСТА СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА ВОЂЕЊЕ И ПРИСТУП СЛУЖБЕНИМ ЕВИДЕНЦИЈАМА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОП

3

Заменик председника општине, Зоран Драгин и секретар Прве МЗ Ада, Иштван Гече су данас у току преподнева обишли радове на бетонирању деонице пута између улица Гробљанска и Нушићева у Ади. На овој деоници, тојест у улици 8. марта је током 2016. године већ извршена изградња једног дела тврде облоге, а за завршетак радова је Месна заједница у овој години обезбедила потребна средства. Извођачка фирма ће горе наведене радове ових дана и завршити.

DSCN3317 DSCN3319

Састанак са председником Националног савета мађарске националне мањине

Данас у току преподнева нашу општину је посетио председник Националног савета мађарске националне мањине Јене Хајнал. Госта су у седишту општине примили председник општине Золтан Билицки и председник СО Атила Бучу. Главна тема разговора била је изградња дома за смештај ученика за потребе Техничке школе. Стране у разговору су предочиле могуће начине изградње дома за ученике, ради тога да би се потребна документација за покретање процеса што пре могла припремити.

Потписивање Уговора о суфинансирању пројеката цркви и верских заједница

Локална самоуправа општине Ада у овој години путем конкурса обезбеђује 4,9 милиона динара за суфинансирање пројеката цркви. Уговоре у вези истих је данас председник општине Золтан Билицки потписао са представницима апликаната. Чину свечаног потписивања су присуствовали и заменик председника Зоран Драгин, председник СО Ада Атила Бучу и начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач.
Римокатоличка црква Светог тројства у Ади добија средства за замену прозора на жупном уреду, Српска православна црква у Ади за поправку кровне конструкције и фасаде храма Вазнесења Христовог, Римокатоличка црква Светог Ђорђа у Молу за кречење фасаде жупног уреда, Православна црквена општина Мол за реновирање електричне инсталације цркве Свети Сава, а Римокатоличка црква Свети Гелерт на Утринама за реновирање торња и тротоара.

DSCN3305 DSCN3312

XXIII. измештен пријем странака Генералног конзулата Мађарске – Суботица у Ади

Данас је у Ади, у просторијама Друге месне заједнице, већ двадесеттрећи пут одржан измештен пријем странака Генералног конзулата Мађарске – Суботица, ради пријема молби за пријем у држављанство Мађарске по поједностављеном поступку.
Овом приликом је нашу општину посетио конзул, др. Гергељ Цикајло, кога су примили председник скупштине општине, Атила Бучу и Елфриде Варга секретар месне заједнице. Референти конзулата су током преподнева преузели 110 молби. Следећи пријем ће се одржати почетком наредне године.

IMG 4816fc1e17e05305f4e1e4cc659bd392 V IMG fa11d3867cc130063fc606306a5e3b58 V

Почела је изградња трећег кружног тока

Данас је почела изрградња петокраког кружног тока у Молу, на раскрсници улица Ивана Милутиновића и Ађанског пута, тј. код раскрснице старог и новог пута. Извођач радова је предузеће „Војпут“ из Суботице.
Изградња кружног тока је важна и хитна, јер спаја Индустријску зону са регионалном путном мрежом, са чиме се постиже безбедан саобраћај теретних возила на тој дестинацији. Са овим се нови пут између Аде и Мола може одбранити од ерозије услед промета терета, а такође и улица Моше Пијаде, тј. улица средње школе, која је недавно поново асфалтирана.
Трошкове изградње кружног пункта обезбеђују Влада РС, односно Јавно предузеће „Путеви Србије“. Изградња јавног осветљења локације спада на терет Локалне самоуправе општине Ада, што износи око 3-3,5 милиона динара.
Председник општине Золтан Билицки, заменик председника Зоран Драгин и председник СО Атила Бучу су данас обишли радове.

DSCN3292 DSCN3298

Полагање венаца на споменик и отварање изложбе у оквиру програма Лингвистички дани Сарваш Габор

22366732 1493073294105556 8769363991333186495 n  22489690 1493072804105605 5678920031276759791 n

Подела школских торби

Након што је у покрајинској влади локалним одборницима подељен ваучер за 3000 школски торби, стигла је и донација из Покрајинског секретаријата за образовање и Покрајинског секретаријата за високо образовање. Торбе су данас у току преподнева подељене ђацима првацима. Секретаријат је обезбедио 81 школских торби, а да би сваки првак из наше општине могао добити торбу, донацију је допунио “Белмил Теам” доо из Аде. Торбе су добиле оне школе из покрајине у којима се настава одвија и на мањинском језику, као и мање развијене општине.

DSCN4617 DSCN4649

Потписивање уговора о реновирању Дома за старе

Локална самоуправа општине Ада је успешно кандидовала предлог пројекта Дома за старе и пензионере у Молу код Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и добила 9,3 милиона динара за реновирање Дома за старе у Молу. Радови обухватају сређивање плафона у стамбеном објекту, као и реновирање трпезарије у кухињском блоку. Уговор у вези овог пројекта су данас потписали покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, председник општине Золтан Билицки и директорица институције Данијела Шевић.

20171012 124452 20171012 131459

50. годишњица ЛОРИСТ-а

Ове године је у Новом Саду одржан јубиларни 50. међународни Сајам лова, риболова и спорта „ЛОРИСТ“, на којој је учествовало око 450 излагача, међу осталих из Аустрије, Македоније, Хрватске, Словеније, Румуније и Мађарске На приредби се представила и Локална самоуправа општине Ада, као и Јавно предузеће за рекреацију „Адица“.
Посебна атракција овогодишњег ЛОРИСТ-а, била је изложба у Европи јединствених ловачких трофеја.

 

20171005 171242 20171006 165310

Кућна нега и Клубови дневног боравка старих особа у нашој општини

Данас је завршена јавна набавка, коју је Локална самоуправа општине Ада расписала за помоћ старијим и социјално угроженим особама. У смислу програма, у насељима наше општине успоставља се обезбеђење услуге кућне неге и клубова дневног боравка старих особа. Јавну набавку је освојио Дом за старе из Мола. Локална самоуправа ће за програм у трајању од 5 месеци издвојити 4,5 милиона динара. Особље које врши кућну негу извршаваће следеће задатке: набавку и надгледање узимања лекова и примену савета прописаних од стране квалификованих медицинских стручњака и одвођење на лекарске прегледе; -санирање и негу мањих повреда; -контролу виталних функција (крвни притисак, телесна температура, ниво шећера у крви, уношење и избацивање течности и сл.), обезбеђивање помагала уколико је неопходно у смислу колица, ходалица, штака или болничких кревета; -помоћ у обезбеђивању исхране, која укључује по потреби: набавку намирница, обезбеђивање тј. доставу припремљених оброка , помоћ при храњењу; -помоћ у одржавању личне хигијене и хигијене стана, укључујући по потреби: помоћ при облачењу и свлачењу, умивању, прању косе, чешљању, прању и одржавању постељине, одеће и обуће, одржавању чистоће просторија, судова и уређаја у домаћинству; помоћ у загревању просторија, укључујући по потреби: ложење ватре, чишћење пећи, помоћ у набавци огрева; -помоћ у задовољавању социјалних, културно-забавних, и других потреба, укључујући: помоћ при кретању унутар и ван куће, набавку новина и књига, иницирање социјалних контакта и укључивање корисника у пригодне културне активности у јединици локалне самоуправе, старање о плаћању рачуна за електричну енергију, телефон, комуналије и сл.; - посредовање у обезбеђивању различитих врста услуга, укључујући по потреби: посредовање у поправци водоводних, електричних и других инсталација, столарије, уређаја за домаћинство; -организовање клубова за стара лица у Ади, Утринама и Оборњачи, што подразумева обезбеђивање инвентара у клубу, намештаја и хигијенско одржавање истог, обезбеђивање огрева и плаћање рачуна за енергенте,који се тичу грејања, као и плаћање осталих рачуна уколико је неопходно, обезбеђивање запослених, који ће држати горе наведене клубове за стара лица и при том у њима организовати дружења и анимирање заинтересованих старих особа.

Subcategories

Ada

CimerCOLOR

Језичка права у Србији

nyelvhasznalat

Туристичка Организација

TOA 1

Канцеларија за дијаспору

dijaspora

ЈКП "Стандард"

standard

ЈП "Адица"

adica

Техничка Школа

logomsc

Водич кроз општину

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki