Просторни план - нацрт

prostorni plan2019 nacrt

Инфо лист - Обавезе привреде

PDF File 100

Конкурси

konkursi

Укидање печата

Baner Pecat 211x81

ЛИСТА СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА ВОЂЕЊЕ И ПРИСТУП СЛУЖБЕНИМ ЕВИДЕНЦИЈАМА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОП

3

Општина Ада је одувек била позната по свом приватном сектору, који је посебно јак у гранама металопрерађивачке и текстилне индустрије, те је из тих разлога општина Ада са правом названа градом предузетништва.

Укупна површина општине Ада износи 22.768 ха. од којих на обрадиво земљиште отпада око 20.000 ха., а осталу површину заузима грађевинско изграђено земљиште.

Пољопривредно земљиште је по свим елементима изузетног квалитета, и зато је то једно од највећег природног богатства општине.

Друго значајно природно богатство је повољна хидролошка ситуација. Општина Ада се целом својом дужином протеже поред реке Тисе.

Поред реке Тисе постоји и аутохтона речица Буџак, која се простире правцем Север - Југ и која се усекла у лесну зараван у дужини од 32 км. Половина овога водотока је, у дужини од око 14 км. претворена у акомулационо језеро, погодно за заливање индивидуалног пољопривредног земљишта, и рекреацију. На крајњем западном делу, код насеља Оборњача, малим делом протиче и река Чик.

У саобраћајном смислу, путна мрежа је добро развијена. По осовини Север - Југ, кроз највећа насељена места Аду и Мол, пролази Регионални пут Р-122 од Новог Сада до Хоргоша, односно до државне границе са Републиком Мађарском.

Општина Ада налази се источно од аутопута Е5. Локалним путем, са асфалтном подлогом, преко насеља Утрине Светићева ка Бачкој Тополи повезана је са овим међународним путем.

Мрежа локалних путева је добро изграђена и у добром је стању.

 

 

Ada

CimerCOLOR

Језичка права у Србији

nyelvhasznalat

Туристичка Организација

TOA 1

Канцеларија за дијаспору

dijaspora

ЈКП "Стандард"

standard

ЈП "Адица"

adica

Техничка Школа

logomsc

Водич кроз општину

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Развојни фонд Војводине

r fond vojvodine