Просторни план - нацрт

prostorni plan2019 nacrt

Инфо лист - Обавезе привреде

PDF File 100

Конкурси

konkursi

Укидање печата

Baner Pecat 211x81

ЛИСТА СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА ВОЂЕЊЕ И ПРИСТУП СЛУЖБЕНИМ ЕВИДЕНЦИЈАМА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОП

3

 

  • Жетелачки дани представљају манифестацију у склопу прославе дана општине Ада. Поред жетелачког бала, интересантна су са етнолошке стране, разна такмичења у кошењу и вршењу жита, која се обављају на стари традиционалан начин, израда разних врста хлебова и пекарских производа.
  • Лингвистички дани „Сарваш Габор" посвећени су Сарвашу Габору рођеном у општини, који представља једног од најзначајнијих лингвиста мађарског језика.
  • Симпосиум „Новак Радонић" који је од 1995. године прерастао у ликовну колонију, окупља академске ликовне уметнике са територије наше и суседних земаља. Дела високе уметничке вредности остају власништво општине Ада и уједно се богати фонд градске галерије.
  • Сусрет љубитеља мотор бицикала у организацији клуба Kобра из Аде окупља власнике и љубитеље мотобициклизма и има такмичарски карактер. Манифестацију прати пригодан забавни програм.

           www.mc-cobra.com

manifest1  manifest2  manifest3

  • Такмичења у кувању гулаша и рибљег паприкаша са пригодним програмом.
  • Улична манифестација Аранyкапу Васар народних рукотворина и забавно вече у центру Аде, са народним песмама и фолклором уз продајну изложбу предмета народне рукотворине (грнчарство, плетење, вез, крзнарство).
  • Најзначајнија манифестација спортско туристичког карактера су Касачки дербији а посебно Меморијал „Др Стеван Петровић" који привлаче бројне госте из земље и иностранства.
  • На великом и добро уређеном хиподрому који спада међу највеће у нашој земљи, окупи се од 5.000 до 10.000 посетилаца. Уз све атракције коњичког спорта ове манифестације прати и богата угоститељска понуда.
  • У организацији Удружења љубитеља паса из Аде и Мола сваке године у рекреационим парковима организују се Савезне и Међународне изложбе паса.

Ada

CimerCOLOR

Језичка права у Србији

nyelvhasznalat

Туристичка Организација

TOA 1

Канцеларија за дијаспору

dijaspora

ЈКП "Стандард"

standard

ЈП "Адица"

adica

Техничка Школа

logomsc

Водич кроз општину

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Развојни фонд Војводине

r fond vojvodine